Deuntjes / vooral veel fijne vrouwen

12:35:00

Alweer een tijdje terug blogde ik over mijn muzikale favorieten van dat moment. De focus lag toen vooral (al behandelde ik wel enkele vrouwen) bij de bloedmooie jongens van Hudson Taylor en de prachtige James Bay. Deze jongens zijn naast eyecandy ook nog eens gruwelijk getalenteerd, maar er is meer! Ik moet namelijk eerlijk toegeven dat ik vooral naar vrouwelijke zangeressen/bands/muzikanten luister wanneer ik zin heb in een lekker deuntje. Daarom vandaag een muzieklijstje vol vrouwen, nationaal én internationaal.

10. Anouk - Kill
Volgens mij zing ik de nummers al mee vanaf dat ik een kleine jongen was en nog YouTube videos opzocht met lyrics en ook écht dacht dat ik ooit naast Anouk op een podium zou staan. Inmiddels heb ik mijn doelen wat bijgesteld, maar zijn de nummers van Anouk nog altijd erg speciaal voor mij. Prachtvrouw met een fantastische stem, een uitzonderlijk talent.


9. O'G3NE - Magic
Mensen die mij wat beter kennen, weten dit al. Ik heb me er een lange tijd lichtelijk voor geschaamd, maar ik ben fan van O'G3NE (Lisa, Amy en Shelley) en dan niet het soort fan dat posters spaart en huilend vooraan staat bij concerten, maar ze zijn gewoon écht heel goed. Nu ze hun rentree gemaakt hebben bij the Voice durf ik er wel voor uit te komen, maar dat ik ook bijna alle lyrics uit hun LAS-tijd ken, zal ik maar niet nader verklaren..


8. Selah Sue - Always Home
Deze Belgische jongedame kwam ooit via de talentenjacht van mijn school op mijn pad, doordat een van haar nummers, Raggamuffin, gecoverd werd. Inmiddels is deze eigenwijze jongedame met haar prachtige, bijzondere geluid gegroeid tot een van mijn favorieten. Het verklaart zichzelf.


7. Beyoncé - Partition
Every gay-guy likes himself a bit of Bey, am I right? Beyoncé is een vakvrouw een hart en nieren, een fantastische zangeres en een absolute wereldster. Vooral de nummers van haar meest recente album vind ik heel tof, al ga ik van het oude Destiny's Child - gevoel toch ook altijd wel dansen.


6. Taylor Swift - Blank space
Ik vond Taylor altijd maar stom, braaf en Amerikaans. Sinds '1989' is ze echter in mijn peiling gestegen. Nadat SUPERFRUIT een cover deed van haar nieuwste album was ik verkocht. Taylor, you rock!

5. Solange Knowles - Losing You
Talent zit er bij de familie Knowles wel in, zo maakt ook Solange inmiddels naam als zangeres. Buiten een stijlicoon is ze ook in haar zang lekker excentriek. Kek clipje, lekker retro liedje.. Ja, daar word ik echt gelukkig van!


4. Lisbeth Sempa - Mistakes
Lisbeth Sempa en haar PRACHTIGE 'Mistakes'. Iedere keer als ik het hoor moet ik bijna janken. Via het YouTube kanaal van Burberry Acoustics (aanrader!) kwam ik bij haar uit en ik ben er eigenlijk nooit meer weggegaan.

3. Paloma Faith - Trouble With My Baby
Wat heeft deze vrouw een stijl én een fantastische stijl. Inmiddels is mrs. Faith in bezit van haar eerst Brit Award en die heeft ze dubbel en dwars verdiend. Ze is zo lief, zo aandoenlijk en zo belachelijk fantastisch. Daarnaast heeft ze een heerlijk accent en daar houd ik van.

2. The Noisettes - Never Forget You
Dezelfde talentenjacht die mij Selah Sue schonk, bracht mij ook the Noisettes. Wederom een excentriek stemgeluid, een bijzonder gevoel voor stijl en pakkende nummers. Genieten!

1. Gossip - Get A Job
Ja, Beth Dito.. Hallo! Je hoeft je als 'maatje meer'-vrouw helemaal niet te verschuilen achter de geraniums, zo bewijst Beth. Deze vrouw heeft gewoon echt ballen. Heerlijk! Daarnaast maakt ze nummers met homo's en is alles lekker kunstzinnig. Ik houd ervan. I'd love to stay and party, but I gotta go to work.


Natuurlijk horen Rebecca Ferguson, Cher Lloyd, Adele en the Veronicas ook wel in dit lijstje met favorieten thuis, maar aangezien ik hen al behandeld heb in mijn vorige blog over mijn muzikale pareltjes, laat ik ze hier verder buiten beschouwing.

Nu ik het lijstje zo zie merk ik vooral een verband tussen een excentriek stemgeluid, een ietwat afwijkend uiterlijk en de prachtige nummers. Grappig!

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om wat te lezen over mijn muzikale aanraders en wellicht hebben jullie wel wat nieuws ontdekt, of nog een goede muzikale tip voor mij.. Please, let me know!

xo Derek


You Might Also Like

0 reacties