GAY IN DE BIBLEBELT

11:20:00


Kate Moss 2.0
Via Tinder werd ik een aantal maanden geleden benaderd door Niels. 'Ik wil jouw jukbeenderen voor mijn camera, nu.' Dat was alles wat ervoor nodig was om mijn een aantal maanden later -vlak voor Kerst - meerdere malen halfnaakt te laten gaan, me onder te dompelen in een zwembad met 5 °C, maar me vooral te verwelkomen in de wereld der fotografie.

Mijn pseudoniem 'Kate Moss' en ik werden beste vrienden en Niels legde me iedere keer weer vast, zonder dat ik mocht zien hoe het er uiteindelijk uitzag. Niet alleen voor mij een spannende tijd, maar ook voor mijn omgeving. Ik wilde er namelijk het liefst met IEDEREEN over praten, maar Niels had me gevraagd om het allemaal zo geheim mogelijk te houden. Die tijd is nu gelukkig voorbij, want de eerste release heeft vanavond plaats gevonden.

Gay in de Biblebelt
'Gay in de Biblebelt' werd uiteindelijk het resultaat van Niels' fotografieavontuur. Op zijn Facebook omschrijft hij de serie als volgt: 'In deze serie wil ik laten zien hoe het is om op te groeien in een christelijke omgeving als je homoseksueel bent. Hier heb ik ook een deel van mezelf ingelegd. Dit project zal al heel lang in mijn hoofd, ik wilde het eruit halen. Het een tastbare vorm geven. Ik ging onderzoek doen naar het beeld dat christelijke mensen hebben van homoseksuelen. Dat ging niet zo gemakkelijk als ik had gehoopt. Het onderwerp ligt nog steeds heel gevoelig in de christelijke gezindte. Het is soms niet eens bespreekbaar. Hierdoor besefte ik dat ik mezelf en mijn persoonlijke verhaal aan de buitenwereld wil laten zien. Ik wil mijn gedachten delen die ik had en heb, als homoseksueel in een christelijke wereld.'


Expostie
De verschillende 'fases' waar iedere (christelijke) homoseksueel doorheen gaat worden als het ware verbeeldt in de serie, die in zijn volledigheid pas in Juli te zien is tijdens de expositie, waardoor het ook voor mij als homoseksueel model een erg ingrijpende serie was om te maken. Mochten er rond die tijd meer details zijn over de locatie van de expositie, dan zal ik die zeker met potentiële geïnteresseerden delen via mijn Blog of mijn Facebook!

Dankzij Anouk Westhof kwam er ook een 'Behind the Scenes'-filmpje tot stand waar ik stiekem erg trots op ben. Lijkt ineens vet professioneel, vind je niet?To be honest, ik had nooit verwacht dat die ene avond op Tinder ooit  zou kunnen uitmondde in iets waar ik zo ongelooflijk trots op ben, ook al ben ik slechts het model. Ik vond het een fantastische ervaring en ik denk dat het wel veilig is om te zeggen dat Niels en ik hierdoor uitgegroeid zijn tot goede vrienden (right?) en ik neem deze ervaring zeker mee in de rest van mijn leven. Hulde aan Niels, want wauw: wat een pareltjes.

Wat vinden jullie ervan? Deed ik Kate Moss 2.0 een beetje eer aan? En hoe briljant zijn Anouk en vooral Niels?

xo Derek
You Might Also Like

0 reacties