Oh oh, Palermo!

12:13:00

Na Oh Oh, Cherso en alle realityseries over Barbie heeft RTL mij nu gevraagd voor een realityserie over mijn leven terwijl ik op vakantie ben in Italië. Oké, grapje.

Maar wat is er dan wel? Nadat mijn zus en haar vriend, mijn ouders en zelfs vrienden van mijn ouders besloten om mijn zus op te zoeken tijdens haar buitenlandstage in Palermo én mijn zus zelf voor de zoveelste keer hints liet vallen over hoe leuk het zou zijn als ik óók zou komen, was ik er klaar mee. Ik zou gaan.

Mijn jongste zus - ik heb er twee - zit voor 5 maanden in Palermo, Sicilië. Hier loopt ze stage op een internationaal kinderdagverblijf samen met drie medestudenten. Helemaal fijn en spannend, maar hierdoor zijn we dus wel 5 maanden ver van elkaar vandaan. Mijn 19e verjaardag vierde we apart van elkaar en ook haar 22e verjaardagen brachten we apart van elkaar door. Stom! We zijn de dag na elkaar jarig en vieren het al jaren, tegen wil en dank, min of meer samen. Dit jaar was het eerste jaar dat dit niet zo was..

Dus ja, toen heb ik na me wekenlang verschuild te hebben achter 'ik heb geen tijd want ik studeer en ik kan echt niet weg' en 'ik heb geen geld', maar besloten om gewoon te gaan. Ik kan nu gemakkelijk een aantal dagen weg en ook de kosten zijn een minder groot probleem, fulltime kassières doen hun werk namelijk niet voor niets. Alleen was er nog een obstakel.. Wie zou ik meenemen?

Aangezien mijn zus overdag gewoon naar stage moet, zou ik gedurende de dagen voornamelijk alleen zijn. Hier had ik op zich niet zoveel problemen mee, maar gezelschap is altijd fijn. Een van mijn beste vriendinnen, Vera, heeft ook een tussenjaar genomen en toen ik besloten had dat ik niet alleen wilde gaan, wist ik vrij snel al dat zij wel mee zou willen. En ja hoor, ze zij volmondig ja!

Dus, 20 tot en met 24 mei loop ik door de Siciliaanse straten van Palermo, een beetje fun in de sun. Eindelijk met eigen ogen zien wat mijn zus daar allemaal uitspookt en weer een beetje quality time. Alvast weer een beetje wennen voor haar terugkomst, aangezien mijn zus zelf op 27 mei alweer terugvliegt naar Nederland! I'm so excited!

xo Derek

You Might Also Like

0 reacties