VETTE HAPPENING

11:11:00

Vanmiddag kreeg ik een bejaarde vrouw aan mijn kassa. Je kent het wel: alles gaat wat minder vlug en gemakkelijk. Ik zag haar strugglen met het op de band leggen van de boodschappen, dus stelde ik voor om haar te helpen met het weer inpakken van de wekelijkse voorraad. Voor dat ik echter achter mijn kassa vandaan was, hielp de jongeman achter deze mevrouw haar al met inpakken. Wat schattig, naastenliefde is er niets bij. Ik kon rustig doorgaan met mijn bezigheden en de mevrouw kon zich concentreren op de financiën.

Nadat de oude mevrouw met een glimlach de winkel verliet, hielp ik de jongeman (nadat ik hem uitgebreid bedankt had voor zijn behulpzaamheid). Nietsvermoedend scande ik zijn middageten en rekende het vervolgens af. Toen ik daarna door wilde gaan met de volgende klant, draaide de jongeman zich om, camera op selfie-stand en zei: 'Even poseren hoor, daar krijg ik punten voor in de app!' Daar stond ik dan, stomverbaasd en met een té grote glimlach op de selfie van een onbekende voorbijganger. What the fuck just happened? Wat heb ik nu weer aan mijn fiets hangen?De selfieganger bleek de app 'Happening' te bedoelen. Deze chat-app met functies als groepsrekeningen, polls en rankings, is ontwikkeld door drie UT-alumni. Als reactie op WhatsApp, waar groepsgesprekken binnen no-time 300 berichten groter zijn (afhankelijk van het fanatisme van de groepsleden, natuurlijk..) ontwikkelde zij Happening. Het biedt naast een groepschat veel meer functies, waaronder de zogenaamde challenges. In een groep ontstaan steeds weer challenges die je zo snel mogelijk moet vervullen wil je er punten voor krijgen. Vandaag stond er: 'Take a picture of you with the supermarket cashier'. Happening is beschikbaar via de Apple Store, de Google Play Store en via Happening, dus ook mensen ZONDER smartphone kunnen deelnemen aan de pret!

Afgelopen weekend was er ook een zogenaamde Happening-groep voor de mensen van het COC Voorlichtingsteam, vandaar dat ik vrij snel door had wat er gaande was. Afgelopen weekend heb ik het heel demonstratief niet gedownload, in de hoop dat ik aan de rage zou ontkomen. Niet wetende dat ik er vandaag, tegen wil en dank, alsnog mee geconfronteerd zou worden. Al blijft het natuurlijk ook best een vreemd voorval, zomaar op een selfie moeten van een onbekende. Probeer dan als caissière maar eens weg te rennen.. Kortom, beste jongeman, ik ontvang het bedankje voor mijn poseersessie graag zo snel mogelijk!

Ben jij (ook) al een fanatieke Happening-gebruiker?

xo Derek
You Might Also Like

4 reacties

 1. Hahah wat een geweldige happening!
  Ik heb al heel wat dingen meegemaakt tijdens het werk, maar deze had ik nog nooit gehoord.
  Hele vette happening!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geloof me: mensen in de supermarkt zijn rare wezens, dus ik ben ook écht wel wat gewend.. maar een selfie met mijn klanten (onverwachts) was toch wel echt nieuw.. Hahaha.

   Verwijderen
 2. Haha, dat verwacht je inderdaad niet zomaar als je rustig voedsel van rechts naar links beweegt via een scannertje. Wel een grappig concept dat happening, maar niks voor mij!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee joh, ik zat op mijn dooie gemakje een beetje te bliepen tot er ineens een camera op me gericht werd. Mijn supermarktglimlach was nog nooit zó fake. Ik heb het ook nog maar niet gedownload, hoor. Ben voorlopig vooral slachtoffer.

   Verwijderen