Challenge accepted

08:54:00

It's all about the money, honey.

Afgelopen week kocht ik 3 paar nieuwe schoenen. Vervolgens kwam ik tot de conclusie dat ik iedere dag van de maand een andere blouse aan kan trekken en er dan nog minimaal 6 niet hoef te dragen. Kortom, bijna 40 overhemden hangen er in mijn kast. Verder hangt mijn garderobe op 3 verschillende plekken in het huis, sinds ik weer thuis ben gaan wonen. Ik koop nieuwe boeken zonder oude boeken gelezen te hebben (zo tikte ik vorige week alweer 4 nieuwe boeken op de kop bij de Kringloop, weliswaar nog geen 8 euro samen, maar toch..), magazines schaf ik aan zonder er ooit in te lezen en films zitten vaak nog in de plastic verpakking wanneer ze in mijn kast eindigen.


Nu ik zo'n 20 uur per week caissière ben, verdien ik ineens best redelijk, in verhouding met mijn studentenleven van de afgelopen maanden. Ik hoef niet echt meer na te denken voordat ik het geld uitgeef, want ik heb vaak toch wel genoeg. Daarnaast hoef ik niet te denken aan het betalen van de huur, het kopen van boodschappen enzovoort. Ik lijk dus ineens véél meer geld te hebben en mezelf kennende geef ik het ook allemaal weer uit.

Om mijn innerlijke shopaholic uit te dagen en alvast geld opzij te zetten voor volgend schooljaar (wanneer ik weer een arme student ben) heb ik nu met mezelf afgesproken om van mijn loon iedere maand het grootste gedeelte op mijn spaarrekening te kwakken en slechts een klein deel te gebruiken om van te leven. Ook mag ik de aankomende 4 weken niets meer kopen met betrekking tot kleding, accessoires, boeken of films. Als ik dit volhoud, dan ga ik dit ook de aankomende maanden doorzetten.
Ik hoop dat deze uitdaging me leert om wat meer te sparen en weer wat bewuster met geld om te gaan. Ik heb namelijk echt niet iedere week drie nieuwe paar schoenen nodig, of 6 overhemden. Films kan ik ook best kijken op Netflix (daar betaal ik toch al voor) en sparen is stiekem best handig.
Innerlijke shopaholic, maak je borst maar nat. Challenge accepted! Tijd om verstandig te worden.

xo Derek

You Might Also Like

0 reacties