Tinder: vleeskeuring of toch heel leuk?

12:36:00

Tinder, de vleeskeuring. Althans, zo noemen mijn ouders het. In de Appstore staat het als volgt beschreven: 'Tinder is de leukste manier om nieuwe en interessante mensen om je heen te leren kennen. Veeg naar rechts om iemand leuk te vinden of naar links om iemand over te slaan. Als iemand jou ook leuk vindt, zijn jullie een match! Je kunt chatten met een match of een foto maken, zodat je een moment met al je matches tegelijkertijd kunt delen.' Alweer een tijd geleden was Tinder de grootste hype op social media niveau, maar inmiddels lijkt het succes wel weer wat af te zwakken. Nederland raakt uitgeswiped en Tinder ging van onbekend, naar niet meer interessant. Toch stuit ik in mijn omgeving nog vaak op onbegrip, als ik vertel dat ik weer eens iemand 'ontmoet' heb via Tinder. Maar, waarom dan?

Noodoplossing
Ik besloot maanden geleden Tinder te downloaden, omdat ik me simpelweg verveelde. Het lijkt me heerlijk dat je op je 25-jarig huwelijk kan vertellen: 'Ik zag Arie voor het eerst toen we allebei op zoek waren naar een bloemkool in de supermarkt. Het was liefde op het eerste gezicht.' Heerlijk, lijkt me dat. Lekker gewoontjes. In mijn geval moet ik in dit scenario altijd even aan Arie vragen of hij toevallig ook geïnteresseerd is in piemels, of toch liever een dame heeft. Aangezien ik dus als homoseksueel niet verliefd kan worden op alles wat ik op straat of in de supermarkt zie lopen, omdat maar 10% tot mijn reële doelgroep behoort, besloot ik de hulp in te schakelen van het internet. Niet eens zo zeer om te daten, maar gewoon om nieuwe mensen te leren kennen. Precies zoals Tinder het volgens de Appstore ooit bedoeld heeft. Inmiddels heb ik al een aantal vrienden en zelfs een aantal super leuke dates over gehouden aan Tinder.

Wat is er zo leuk aan Tinder?
Tinder is zo makkelijk! Je hoeft alleen maar te swipen en af te wachten. Oh ja, een fantastische openingszin achter de hand hebben, is ook wel handig. Op het moment dat je elkaar allebei naar rechts geswiped (lees: geveegd) hebt, ben je een 'match'. Op dit moment telt mijn profiel 132 matches. 132 potentiële vrienden of zelfs dates. Kies maar uit, zou je denken. Beetje jammer dat 85%van alle Tinder-contacten nooit hun best doet om überhaupt het gesprek aan te gaan, of te reageren op jouw geknutselde en oh-zo-originele 'kom je hier vaker?'-openingszin. Het positieve aspect hieraan is dan weer wel dat wanneer iemand wél reageert, ik 9 van de 10 keer weet dat we ook echt een klik zullen hebben. Of dat de match in kwestie gewoon zin heeft om je enorm te kakken te zetten met een bijdehand antwoord op ongeveer alles.Het is toch een vleeskeuring?
Ach ja, natuurlijk! In eerste instantie kijkt iedereen natuurlijk even naar het plaatje. Maar dat doe je in het echte leven toch ook? Je kijkt in de supermarkt toch ook eerder naar de afgetrainde, gebruinde halfgod, in plaats van naar de sukkelige treuzelaar? Eigenlijk is het leven gewoon en vleeskeuring en sluit Tinder hier dus prima bij aan. Daarnaast vond ik het stiekem veel leuker om de profielteksten te lezen. Zo kwam ik tot de conclusie dat de mensen met de aller-prachtigste foto's vaak geen enkel zinnig woord te melden hebben. Maar ook dat mensen écht heel erg hun best doen om origineel te zien. Het hele vleeskeuring-aspect zie ik dus niet zo, sorry.

Kortom: ik zeg doen! Maar, wees dan niet de saaie lul die alleen maar swiped en doe ook écht moeite om mensen te leren kennen. Zo snel je dat namelijk doet, zul je altijd zien dat Tinder echt heel leuk kan zijn.

Wat vindt jij van Tinder? Ik ben benieuwd naar jullie reacties!

xo Derek

You Might Also Like

0 reacties