DWARS EXPO / Oog in oog met mezelf

06:49:00


Dag liefjes, het is alweer lang geleden..

Gisteravond reisde ik - in het gezelschap van mijn vriendje en mijn ouders - af naar Barneveld voor de expositie, 'DWARS'. Een hele tijd geleden schreef ik op m'n blog al over de shoots die ik met Niels Scheurwater, een zeer getalenteerde en bevriende fotograaf, gedaan had voor zijn afstudeerproject. Gisteravond was dan eindelijk de feestelijke opening van de expositie waar o.a. deze serie geëxposeerd werd, maar waar ook Niels' getalenteerde jaargenoten hun werk lieten zien.

Daar hang je dan. Op het allerwarmste plekje in het hele gebouw. In je eigen, kleine hoekje. Het was zo'n raar gezicht om mensen hun mening te horen geven over de foto's. Sommigen zag je ook met een schuin oog naar mij kijken en denken: 'Hm, hij lijkt er wel op..' Ik kon steeds maar heel even blijven, want oh oh oh.. wat is het eng als al die mensen hun mening geven over 'jouw' foto's. Al die mensen hebben me dus in mijn ondergoed gezien, oeps!

Super tof werk van Nienke Wierda. Een hele kleurrijke, toffe serie waarin twee hele verschillende werelden te zien zijn. De travestieten vond ik echt fantastisch. Samen met Niels exposeert Nienke op de bovenverdieping van de locatie. Deze twee series samen waren de perfecte match.

Uitzicht vanaf het balkon! Al die mensen in die kleine ruimte.. Warm warm warm! Gelukkig was er genoeg gekoelde Prosecco voor iedereen. ;-)

Natuurelementen in combinatie met fotografie vormden de basis voor dit afstudeerwerk. Ik vond het heel bijzonder om te zien. Het lijkt zo simpel en toch vond ik het heel erg indrukwekkend. Mag ik het meisje, linksboven, boven mijn bed, alsjeblieft?

Kijk hem trots zijn dan! Meneer Scheurwater stond alle gasten netjes te woord om uitleg te geven bij de 6 beelden die hij exposeerde.


Vriendjelief was zo lief om foto's te maken van het hele gebeuren en zo eindigde ik zelf ook een aantal keer op de gevoelige plaat. Ingespannen stond ik te luisteren naar Niels terwijl Joost (vriendjelief) ongemerkt een plaatje van me schoot. Stond ik daar te zweten in mijn geblokte, rode pantalon en zwarte H&M blouse. Mimimi!


Kort onderonsje tussen fotograaf en model. Hoewel ik helemaal niet de behoefte heb om verder richting modellenwerk te gaan, vond ik dit project zo onwijs tof om te doen. Ook al was ik slechts het model en deed Niels al het werk, toch ben ik heel trots op het eindresultaat.

Waar: Dwars Expo, Nieuwstraat 44, Barneveld (vlakbij Barneveld Centraal Station)
Wanneer: Gisteren, vandaag én morgen
Toegang: Gratis


Hopelijk genoten jullie van het korte kijkje op de expositie, want ik realiseer me dat ik lang niet alles heb laten zien, maar toch geven de foto's denk ik best een prima beeld van de expositie. Het grootste pluspunt vond ik overigens dat het eindexamenwerk zo enorm divers was. Van architectuur tot mode en van eten tot kunstfotografie, álles komt voorbij. Prachtig!

De DWARS expo is ook te vinden op Facebook!

xo Derek

You Might Also Like

0 reacties