'Maar, wat moet ik nu dan zeggen?'

17:02:00Vanavond zat ik met twee vriendinnetjes in de kroeg. Beide vriendinnetjes zijn vrijgezel en langzamerhand weer een beetje aan het daten. Vriendinnetje #1 was fanatiek aan het Tinderen - en zoals jullie misschien wel weten: ik ben groot Tinder-fan! - en samen probeerden we vriendinnetje #2 ook over te halen om aan het digitale avontuur te beginnen. Geen idee of Tinder inmiddels nog hip en happening is, maar ach.

Nadat ze zichzelf over de schaamte-drempel had gehesen en de eerste matches in zicht waren, kwam het échte dilemma: wat zeg je nou eigenlijk tegen zo'n 'match'? Ik beschouw mezelf inmiddels wel als Tinder-pro, aangezien ik ondertussen alweer bijna  4 maand verkering heb met mijn eigen Tinder-succesverhaal. Jippie! Hoe begin je dit soort dingen én hoe bevalt het nou echt?

Het begin
Wanneer ik weer voor de zoveelste keer vrijgezel was en niet meer zoveel vertrouwen had in de liefde, begon ik steeds weer te Tinderen. Het leverde vaak leuke gesprekken op en zo her en der een date, maar zo succesvol als met Joost is het nooit geworden. Ik weet helaas niet meer wat mijn openingszin was in mijn gesprek met Joost, of wie het gesprek is begonnen, maar dat het succesvol was, mag duidelijk zijn. Waarschijnlijk begonnen we beide met een bijdehante opmerking, zoals dat op Tinder wel vaker gebeurt. Je moet dus wel in het bezit zijn van een portie flauwe humor of een grote voorraad aan perfecte one-liners, want anders wordt het nooit wat in de digitale visvijver der liefde. 

[Nadat Joost en ik een weekje contact hadden (en ik mij inmiddels op Sicilië bevond) besloten we onze geplande date naar voren te verschuiven en de dag nadat ik terugkwam van mijn vakantie, staarde ik al in Joost' prachtige blauwe ogen.]


Hoe dan verder..
Afhankelijk van je verwachtingen en plannen - wil je daten? relaties? seks - nemen je gesprekken vervolgens hun eigen wending. Mits je Tindermatch zo gastvrij is om te reageren op je berichtje of zelfs iets te sturen, natuurlijk. Op den duur zal het dan uitlopen op een reallife date als het goed is. Tenzij je daar niet op zit te wachten natuurlijk. Dan blijf je lekker de onbereikbare schone spelen, ook heel leuk! Ook hier moet ik er meteen bij zeggen dat menig romanticus op Tinder nog wel eens teleurgesteld wordt, want een groot deel van de Tinderianen is ook gewoon op zoek naar een 'vlug avontuur'. Kan ook leuk zijn, maar voorkom alsjeblieft teleurstellingen. Of baby's.

[Joost en ik plande een date. En nog één. Op date #3 vroeg hij al of ik zijn vriendje wilde worden en zei ik volmondig 'ja!'. Inmiddels zijn we bijna drieënhalve maand verder en 'daten' we nog steeds.]
Stel dat het een succes wordt..
Ik moet nog steeds wennen aan het feit dat ik een nieuwe rol aangenomen in de maatschappij. Ik ben nu namelijk niet alleen Derek, maar ook nog eens 'de vriend van..' Afgelopen weekend mocht ik ook mee naar de propedeuse-uitreiking van vriendlief (trots!), want ik was tenslotte zijn vriendje. Zijn aanhang, zijn 'mannetje', 'hubby', 'sgatje', of andere walgelijke term. Zat ik daar als een trotse kip te glunderen, samen met zijn ouders.

In ons geval had het echt niet beter kunnen uitpakken dan dit. Ik ben nog nooit zo dolverliefd op iemand geweest en ook al hebben we elkaar niet op een 'standaard'-manier leren kennen, toch vind ik niet dat het afbreuk doet aan de romantiek. Sterker nog, het past wel bij ons. We zijn immers ook geen standaard koppeltje.
En dan de minpunten..
#1 Om van mijn ouderlijk huis naar Joost te komen kost het 3 uur en 40 minuten aan reistijd.
[Als ik in Nijmegen ben, waar ik doordeweeks woon, dan is het nog maar 2 uur!]
#2 Help! Allemaal nieuwe mensen ontmoeten. Goede eerste indrukken achter willen laten op mensen die voor je vriendje belangrijk zijn. Ik word daar zo awkward van.
#3 Veel onbegrip of vragen wanneer je schoorvoetend toch de waarheid opbiecht over hoe jullie elkaar ontmoet hebben. Nee, niet tijdens het uitgaan, maar op internet.

Echt reële minpunten zijn er eigenlijk niet. Ook al kunnen we nooit echt lastminute iets afspreken, of naar elkaar toe fietsen. Ik kan al mijn lezers, bekenden, vrienden en vriendinnen Tinder van harte aanbevelen. En mocht je nou echt niet weten wat je moet zeggen, hoe je het ijs breekt of wat nou dé catchy one-liner moet worden op je Tinder-account, dan houd ik me van harte aanbevelen. Ik solliciteer gerust voor de functie van 'PTA': Personal Tinder Assistent. 

xo Derek

You Might Also Like

6 reacties

 1. Awh wat lief! Ik had vroeger wel eens een relatie die ontstaan was via t internet. Via hyves geloof ik haha. Gek vind ik het niet! Jullie zien er leuk uit samen! Ik heb tinder nooit gebruikt; omdat ik nu al bijna 2.5 jaar een relatie heb. Dus dat is prettig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou, mocht het ooit uit gaan (waar we natuurlijk niet vanuit gaan) dan kan ik je Tinder in ieder geval van harte aanbevelen, hahaha. Al is het maar om je innerlijke Judge Judy vrij te laten.

   Verwijderen
 2. Wat leuk dat er uit dit soort apps gewoon relaties ontstaan. Is niks om je voor te schamen maar gewoon een bevestiging dat het wel kan .Super leuk voor je .

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat onwijs leuk om te lezen dat jullie zo gelukkig zijn samen :)

  BeantwoordenVerwijderen