Van de Jumbo naar de 'Uni': en nu dan?

14:36:00


Vanuit de Jumbo de collegebanken weer in
Een kort verslag over hoe ik mijn blog bijna liet verwateren

Sinds ik een Facebookpagina heb gemaakt voor mijn blog (zie hier!) is mijn leven verandert in een tijdbom. Mijn Facebookpagina houdt namelijk precies bij wanneer ik voor ik het laatst actief was, hoelang mijn lezers me al missen. Hij geeft me nog net niet een echte schop onder m'n kont. Alhoewel, toen ik laatst las dat ik al 36 (!!!) dagen niets gepost had, besloot ik dat het tijd werd voor verandering.

Maar, ik hoor je denken: 'Waar ben je dan zo druk mee?' Nou, dat zal ik je vertellen. Ik heb voor een wildvreemd publiek (lees: nieuwe studiegenoten) in een jurk en op stiletto's een nummer van Madonna en Jennifer Hudson geplay/gay/backed. Waarom? Er viel iets te winnen. En wanneer er iets te winnen valt, dan word ik fanatiek. Verder heb ik me verdiept in veel Klassieke en Middeleeuwse geschriften, waar ik wekelijks essays over mag schrijven en ik analyseer al weken de meest ontoegankelijke roman van de Nederlandse literatuur ('De Verwondering' van Hugo Claus, spoiler: het is stiekem best een heel tof boek!). Daarnaast ben ik sinds het beginnen van m'n studie in Nijmegen druk bezig met het onderhouden van sociale contacten met oude én nieuwe vrienden, moet er ook gekookt en schoongemaakt worden (wat een hel!) en schiet het bloggen er soms dus een beetje bij in. 

Maar geloof me: die tijd is voorbij. Ik merk dat mijn studie so far best redelijk loopt en ik weet steeds beter hoe ik mijn tijd het beste kan verdelen. Met ingang van aanstaand weekend hoop ik ook nog eens mijn spiegelreflexcamera mee te kunnen nemen naar Nijmegen. Zo kan ik ook doordeweeks af en toe een OOTD (laten) schieten, jullie mee te nemen een museum in of gewoon een simpel inkijkje bieden in mijn leven. Voor mijn studiegenoten/vrienden die dit lezen: een vaste blog-fotograaf is altijd welkom! 

Vanaf vandaag ga ik proberen om minstens 1 x in de twee weken iets te posten. Hopelijk veel vaker, maar om het voorlopig haalbaar te maken, houd ik het op 1x in de twee weken. Ook sta ik open voor alle suggesties die je maar kunt verzinnen, dus kom maar op met die kritiek.. Wel opbouwend, natuurlijk!

Ik mag dan minder bloggen, maar ik schrijf me nog steeds suf! Zo moest ik laatst een essay maken over de Romaanse en Gotische bouwstijlen, waarvoor ik deze afbeelding gebruikte. Dit is het roosventer met transepten van een kathedraal in  Chatres, Frankrijk.

xo Derek

Hoe combineren jullie je studie en dagelijkse leven met het onderhouden van een blog? Wat zouden jullie graag lezen? Heb je tips voor mij? Laat het me vooral weten! 

You Might Also Like

0 reacties