DRIES VAN NOTEN SS16 - WOMANSWEAR

10:51:00


 Dries van Noten - SS16 Womanswear 


Ik wil graag voorop stellen dat ik op geen enkele manier een autoriteit ben op dit gebied, maar simpelweg doe wat ik leuk vindt. Eveneens heb ik geen enkel recht met betrekking tot de foto's, want hiervoor dank ik de Harpers Bazaar. Wel kan ik je beloven dat ik in onderstaande blogpost mijn uiterste best ga doen om ieder lovend bijvoeglijk naamwoord dat ik ken te gebruiken. 

Verder heb ik overigens vrij weinig meegekregen van de internationale fashionweeks die afgelopen tijd geweest zijn of momenteel nog in volle hevigheid plaats vinden, dus ik zal verder ook geen reports of iets dergelijks posten. Dries vond ik echter de uitzondering meer dan waard, want wauw. Mijn vintage hartje ging er wel iets sneller van kloppen.

Dries van Noten, SS16, Parijs
via Harper's Bazaar 
Dries van Noten, SS16, Parijs
via Harper's Bazaar 

Waarom? Zodra ik deze collectie van Dries van Noten tegenkwam op Facebook was ik verliefd. Dries maakt een deel uit van de zogenaamde 'Antwerpse 6', de meest invloedrijke ontwerpers van België. Waar ik echter dacht dat de Belgische ontwerpers vooral bekend stonden om hun serene, rustige ontwerpen, verraste Dries mij enorm. De vintage-vibe van deze collectie, de prachtige kleuren, de prints.. Hier leef ik voor. Toen ik begin vorig jaar begon op het AMFI hoopte ik misschien ooit, heel stiekem, een klein beetje op dit soort dingen. Dat ik dit soort dingen zou kunnen. Of ermee op de catwalk zou mogen staan. 

Dries van Noten, SS16, Parijs
via Harper's Bazaar 
Dries van Noten, SS16, Parijs
via Harper's Bazaar 
 'Time was, back in the 1980s, when Dries van Noten and his friends used to get really dressed up to go out. His new collection suggested that time may be coming round again. From the tip of the very done hair to the toe of the very platform shoes, Van Noten offered his vision of a party girl who values eccentricity at least as much as glamour. He threw out a handful of descriptives: flamboyant, kinky, infatuated, fearless. Madonna was one of his presiding spirits (brought to mind by a bra), but so was art patron Peggy Guggenheim.', zo schrijft Bussinesoffashion.com 


Nou, lieve Dries, zo'n partygirl neem ik maar al te graag mee uit. De modellen zien er stuk voor stuk uit als diva's die op hun vrije zondag lekker rondtoeren in een cabriolet, champagne drinken met  hun knappe minnaars om vervolgens tot in de late uurtjes nog te dansen. Al blijft het in ons geval dan misschien bij zuipen en drinken. 

Dries van Noten, SS16, Parijs
via Harper's Bazaar
Dries van Noten, SS16, Parijs
via Harper's Bazaar 

Misschien wordt het bij deze outfits een beetje moeilijk om ze als man te dragen - ik hint hierbij op de lange jurken en plateauhakken - maar als het toch enigzins betaalbaar en haalbaar was, dan had ik het met iedere trillende zenuw in mijn mode-minnend lijf gedaan. De stoffen ademen een luxe, die door het model verder wordt uitgedragen. Er staan statige, imponerende, maar bloedmooie retro-dames. Geen halflange theeleut-jurken, maar een knallende powervrouw. Ik denk echt oprecht dat je je als vrouw wel op z'n mooist móet voelen in een van Dries' ontwerpen. Dat kan toch niet anders?

Dries van Noten, SS16, Parijs
via Harper's Bazaar 
Dries van Noten, SS16, Parijs
via Harpers's Bazaar


Dit is voor mij wat échte mode is. Ware kunst. Wanneer je de heftige prints weg zou denken, blijven er zeer minimalistische ontwerpen over - blouses / pantalons / rokken. Iets wat me dan wel weer aan de Antwerpse 6 doet denken. Voor mijn persoonlijke voorkeur slaat Dries met deze kleurrijke correctie echter de spijker op de kop. Hij verrast én laat zo nog extra zijn vakmanschap zien. 

De rest van de avond breng ik waarschijnlijk huilend door, want Dries naait zijn ontwerpen nou eenmaal niet voor drie tientjes. Het blijft voorlopig dus bij plaatjes kijken, maar wat zijn ze mooi!

xo Derek

(Voor de afbeeldingen herroep ik mij vollledig op de site van de Harpers Bazaar en hier heb ik dan ook geen enkel verder recht op)

You Might Also Like

0 reacties