Expositie: Photography Extended III

08:01:00


Na twee eerdere exposities in 2011 en 2013 haalt het Valkhof Museum in Nijmegen dit jaar opnieuw fotograferend talent haar expositiezalen binnen om hun werk (vaak voor het eerst) te exposeren. Afgelopen week bezocht ik het museum en specifiek deze tentoonstelling samen met Joost en hieronder deel ik enkele sfeerimpressies met jullie.

Ik vind het heerlijk om op mijn vrije dagen zo af en toe eens een museum in te duiken. Zo bezocht ik afgelopen dinsdag Museum Arnhem (aan te raden: momenteel een prachtige expositie over feministische kunst) en was woensdag museum Valkhof aan de beurt. Door de museumjaarkaart wordt het zoveel makkelijker om een museum in te huppelen, want je hoeft vaak niet te wachten en het kost je ook niets. Hierdoor is het zelfs al het museum onverwachts enorm tegenvalt nog de moeite waard. Heerlijk hoe musea je soms zo mee lijken te slepen in hun eigen wereld, vind je niet?


Bij de expositie Photography Extended III, die nog tot en met 8 mei te zien is, troffen Joost en ik het prachtige werk aan van Manon Wertenbroek. De combinatie van verschillende technieken geeft een toffe twist aan de beelden, die toch wel mijn favorieten waren uit de hele expositie. 

Ook het werk van Marleen Sleeuwits, o.a. de groene foto waar ik op de foto voor sta, was een favoriet! Marleen fotografeerde eerst vooral interieurs van kantoren, vliegvelden en hotels. Uiteindelijk bouwde ze deze ruimtes zelf na met verschillende materialen uit de bouw. Ook de zwart/wit-foto's van Kim Boske (het andere werk op de foto) vond ik erg mooi! 

Close-up van een van de foto's van Marleen Sleeuwits waar ze ruimte bekleedt heeft met tl-buizen. Alle ruimtelijkheid lijkt haast weg te vallen in dit beeld. Je vergeet bijna dat het waarschijnlijk gewoon een simpele kamer is, waarbinnen alles mogelijk is. Prachtig! 

Een sneaky shot van een deel van de expositieruimte. Grote, lege zalen met her en der een kunstwerk. De grote ruimtes ogen wat steriel, maar hierdoor leiden ze tegelijk niet af van de kunstwerken die er hangen. Het Valkhof museum vind ik persoonlijk ook een heel mooi gebouw, door de grote glaspartijen en het golvende plafond dat erin zit. Je verwacht het misschien niet zo 1, 2, 3.. van een museum in Nijmegen, maar vaak is het echt een pareltje en zeker de moeite van het bezoeken waard! 


Als afsluiter maakte Joost ook nog dit mooie plaatje van een vitrine vol opgegraven vazen. Nijmegen is nou eenmaal een van de oudste steden van Nederland en mede hierdoor worden er nog zeer regelmatig dingen opgegraven uit vroegere tijdperken. Prachtig plaatje, vind je niet?


Photography Extended III is nog tot en met 8 mei 2016 te zien in het Valkhof Museum te Nijmegen.

x Derek 
You Might Also Like

0 reacties