Filmtip: Room

15:45:00

Lieve allemaal

Ik ben weer terug van mijn heerlijke familieweekend in Lochem en Zutphen. Met een opgeladen batterij kan ik er weer even tegenaan en voel ik me voorbereid op de tentamens van volgende week.

Vorige week bracht ik samen met Suzette een bezoekje aan de LUX, een Nijmeegs filmhuis. Hier kun je niet alleen naar het theater of heerlijk eten in het café, maar LUX serveert je ook nog eens de allerprachtigste films aller tijden. Op maandagavond kun je als student voor maar 5 euro naar de film, dus dat konden we als echte Nederlanders natuurlijk niet laten schieten.

Ik had al wel het nodige gehoord over de film en was erg benieuwd. Brie Larson (fantastische vrouw), de steractrice van de film, is ook beloond met een Oscar voor haar glansrijke optreden in de film. Ik had weliswaar het nodige gehoord en gelezen, zelfs een trailer gezien, maar toch wist de film me alsnog te verrassen. Ik wil niet te veel verklappen, omdat ik jullie vooral aan wil raden om de film zelf te gaan zien, maar echt.. wauw. Ik heb ongeveer 10 keer op het punt gestaan om in tranen uit te barsten, terwijl ik vijf minuten later weer vertederd naar het scherm staarde.

Brie Larson en Jacob Tremblay in 'ROOM'. 

Toen we de zaal uitkwamen, waren Suzette en ik allebei even stil van wat we zojuist gezien hadden. Nadat we enigszins bijgekomen waren (want: het is géén luchtige film), konden we alleen maar praten over hoe ongelooflijk mooi het was geweest. Ik vond het zelf erg bijzonder hoe de film ervoor zorgt dat je toch allerlei achtergrondinformatie krijgt, zonder dat deze het heersende verhaal verstoort. Er zitten heel veel interessante nuances en keuzes in.

Oh ja, Jacob Tremblay, de jongen die Jack speelt, is stiekem ook gewoon heel erg schattig. Ik vergeet volgens mij nooit meer de scène waarin hij voor het eerst zijn voeten neerzet op de grond.. Hartverscheurend. (Sorry, spoiler!)

Kortom: ga hem alsjeblieft zien als je dat nog niet gedaan hebt én ik hoor heel graag wat jullie ervan vonden. Ik heb hem in mijn directe kennissenkring al vaak aangeraden, dus nu zijn jullie aan de beurt.

Derek 

You Might Also Like

0 reacties