OOTD: POLETTE

14:23:00

Afgelopen week begon voor mij het gewone leven weer na bijna 3 maanden zomervakantie achter de rug te hebben. Na een mooie introductieweek waarin ik mijn studiegenoten kennis liet maken met mijn alter ego Beau Naturel en vadergevoelens ontwikkelde voor al mijn introductie-kids begon het aller eerste college van mijn tweede jaar op de universiteit afgelopen dinsdag. Officieel begon ik maandag al, maar aangezien dat college last minute uitviel, had ik nog een dagje extra vakantie. Ook vond ik dit een mooi moment om ook mijn blog weer nieuw leven in te blazen, aangezien deze ook al bijna twee maanden digitaal stond te verstoffen. En hoe.. DRKWSTRVLT heeft zelfs een prachtige, nieuwe lay-out! 
Op de middelbare school had ik ieder jaar een vaste traditie op de aller eerste schooldag, waarbij ik het aller mooiste droeg wat ik op dat moment bezat. Inmiddels ben ik natuurlijk volwassen en doe ik niet meer aan zulke gekke tradities (.. grapje), maar dat betekent niet dat het er (helemaal) niet meer toe doet. Opgedoft in mijn Pull & Bear pantalon, sexy blouse uit de Antwerpse Episode en mijn tweedehands leren-80s jas met mega schouders, kon ik de eerste week wel weer aan.


De eye-catcher (letterlijk) van deze outfit is natuurlijk mijn nieuwe bril van Polette, die ik online bij hen mocht bestellen. Polette, een kleinschalig en jong bedrijf verkoopt online allerlei monturen en accessoires voor de brildrager die wel iets anders wil dan de standaard monturen van de opticien (waar je bovendien vaak de hoofdprijs voor betaalt..) en niet bang is om een beetje op te vallen. Naast talloze opties voor modieuze zonnebrillen en modieuze monturen, kun je er ook gewoon terecht wanneer je (net zoals ik) een bril op sterkte nodig hebt. 

Nadat ik officieel afscheid had genomen van Lee Towers Jr, zoals de bijnaam voor mijn oude bril luidde, besloot ik eens een kijkje te wagen in de online catalogus van Polette. Al vrij snel viel mijn oog op het prachtige montuur genaamd Alpes. Ik heb niets met de bergen, maar toch liet dit schatje mijn hartje een beetje sneller kloppen. Voor een magere 33 euro's is deze schoonheid al voor jou! Aangezien mijn glazen natuurlijk voorzien moesten worden van een bepaalde sterkte (niet te veel, gelukkig zie ik ook zonder bril nog vrij redelijk) werd de uiteindelijke prijs natuurlijk wel iets hoger. 

Bij  Lee Towers Jr en mijn zonnebril op sterkte merkte ik dat ik heel lui werd van het continue wisselen van zonnebril naar normale bril en andersom. Dit zorgde er vaak voor dat ik mijn zonnebril wel droeg, maar dat ik hem vervolgens niet inruilde voor mijn gewone bril, waardoor ik in colleges vaak alsnog een blinde mol bleef. Door bij Polette voor meekleurende glazen is mijn nieuwe brilletje zonnebril én gewone bril in een. Ik hoef dus nooit meer te wisselen tussen brillen en dit is zo intens fijn voor luie mensen zoals ik. Een klein puntje van kritiek is misschien dat doordat mijn glazen automatisch mee kleuren met mijn omgeving het soms voorkomt dat ik allang binnen ben en mijn glazen alsnog een beetje bruinig uitslaan. Dit is niet zo zeer vervelend voor mij als drager, maar zorgt er wel voor dat ik op deze momenten heel veel weg heb van een 80's detective. Ook bij omstanders levert dit nogal eens vreemde blikken op. 

Toen ik mijn bril uiteindelijk bestelde in de Polette winkel in Amsterdam (tot nu toe nog de enige zaak die Polette heeft, maar binnenkort opent de vestiging in Utrecht!) werd ik door de charmante dames van Polette echter al gewaarschuwd voor deze bijwerking, dus het viel te verwachten. Het is gelukkig niet zo dat ze helemaal verduisteren zoals ze doen wanneer ik in de zon loop, maar het bruine tintje is soms net iets meer aanwezig dan je zou willen. 

Inmiddels heb ik mijn bril al bijna anderhalve week en wil ik nooit meer terug naar iets anders. Hij is modieus, charmant, handig, twee in één en matcht ook nog eens perfect bij mijn haarkleur. Wat wil een mens nog meer? Ja, precies. Meer brillen. 
Credits voor deze prachtige plaatjes en de heerlijke ervaring van shooten op een campus vol mensen die geen idee hebben wat je doet én toch gewoon doorzetten, gaat naar mijn lieve vriendinnetje Luca die er iets prachtigs van heeft weten te maken en die hopelijk nog veel vaker voor me wil fotograferen! 

Zijn jullie alweer begonnen met school of colleges? Hebben jullie ervaring met Polette? Wat vinden jullie van mijn nieuwe bril? Laat het me vooral weten! 

xo Derek

Wat draag ik
Bril - Polette 
Jas - Dorcas, Tweedehands
Blouse- Episode Antwerpen
Hemd - H&M
Pantalon - Pull and Bear
Schoenen - Dr. Martens

You Might Also Like

0 reacties