OOTD: Polette II

05:30:00


Hallo lievelingen, daar was ik weer. Terwijl ik mezelf van de ene deadline in de andere deadline stort, heb ik nu (als ultiem studie-ontwijkend gedrag) even de tijd genomen om weer een blogpost voor jullie te schrijven. In de blog van vandaag staat opnieuw de online opticien Polette centraal (met een glansrijke bijrol voor Dries van Noten), waar ik weer een prachtig montuur uit mocht zoeken. 

Voor deze post besloten Joost (fotograaf, stylist) en ik (brilhoofd) onze krachten te bundelen. Met het pittoreske Brabantse dorpje Chaam als decor kon het niet anders dan een hit worden, toch? Afgelopen maandag bezochten we samen de Dutch Design Week in Eindhoven en aangezien we geen plannen hadden voor de dag daarna (en ik mezelf even vrij had gegeven van al het studeren en sterven in de bibliotheek) was dit de uitgelezen kans voor deze post. Nu heb ik jullie natuurlijk al een heleboel verteld over Polette in mijn vorige blog, maar hopelijk kan ik toch nog wat nieuws bijbrengen. Polette is een online opticien waar ze (zonne)brillen en accessoires verkopen voor super goede prijzen. Polette kan de prijzen zo laag houden door haar unieke conceptvoering. Zij zijn namelijk de enige tussenpartij tussen de fabrikant en de klant. Er wordt geen gebruik gemaakt van tussenpartijen of grote voorraden waardoor de prijzen een stuk lager kunnen blijven. Door dit concept kan Polette je 80% (!!) korting bieden op de prijzen die je zou betalen bij een gewone opticien. De prijs van een montuur varieert tussen de 10 en de 50 euro en de prijs van lenzen zit tussen de 10 en de 90 euro. Dat zijn toch geen prijzen?

Naast de gunstige prijzen heb je bij Polette ook nog eens keuze uit honderden merkmonturen. Je hoeft het maar te verzinnen en Polette heeft het: super trendy of toch liever wat klassiek, een bril van hout of metaal.. alles kan. Door het oprichten van eigen ateliers en werkplaatsen en door enkel te werken met het eigen merk blijft Polette origineel. De ontwerpen zijn gevarieerd en anders. Een mooi voorbeeld van deze originele ontwerpen is de L'Atelier-lijn, waar gemaakt zijn uit handgepolijst acetaat.

Als brildrager heb je dus voor een klein prijsje je glazen op sterkte, maar ook als niet-brildrager kun je hier hét ultieme mode accessoire kopen of jezelf voorzien van een mooie zonnebril.Mijn allernieuwste aanwinst is het Linden Brown montuur, deze shop je hier. Mocht je deze kleuren niet zo mooi vinden en toch liever voor een zwart montuur willen gaan, dan heeft Polette de Linden Black (ja - zo simpel is het) voor je. Voor slechts 39.99 kan deze bril al van jou zijn! Aangezien er voor mij glazen in moesten met sterkte, werd hij wel iets duurder, maar uiteindelijk had ik mijn designer bril toch voor minder dan 70 euro!

Hoewel het een vrij groot montuur is, is de bril toch erg licht en voel je hem amper. Dit is erg prettig wanneer je hem, zoals ik, vaak hele dagen op hebt. Niemand zit te wachten op een bril waar je last van hebt of waar je continu aan herinnert wordt en gelukkig is dit bij de Linden ook niet het geval. Je zet hem op en eigenlijk zet je hem niet meer af. 


Voor deze shoot mocht ik in Joost' garderobe winkelen. Oké, ik mocht niets hebben maar ik mocht het lenen. Die kans kon ik natuurlijk niet laten glippen en dus stond ik binnen no-time rondjes te rennen in zijn Dries van Noten blouse. Deze blouse, uit de collectie van 2009, is op twee manieren te dragen en hoewel hij officieel voor vrouwen is gemaakt, kan hij prima op een man. Je moet er wel tegen kunnen dat de blouse je transformeert in een pauw, want zoals je ziet is hij nogal uitvoerig gedecoreerd. Ik combineerde de blouse met mijn zwarte pantalon van de Pull & Bear (die ik eigenlijk 24/7 aan heb), mijn lange donkerblauwe jas, simpele sokken van de H&M, mijn Dr. Martens en natuurlijk mijn allernieuwste, onmisbare accessoire: Linden. 

Wie had gedacht dat het industrieterrein toch nog zo'n stadse/futuristische indruk zou maken? Ik niet. De dank aan mijn fotograaf (en liefste) Joost is dan ook heel groot, aangezien hij me niet alleen wist om te toveren in een designer-model, maar ook nog eens deze plaatjes van me wist te schieten. Ik kon hem gelukkig wel bedwingen om sfeerbeelden van stenen toe te voegen, zodat het niet té veel artsy-kunstmagazine werd.

En nu je klaar bent met lezen, kan je mooi meteen je eigen montuur bestellen. Hup, waar wacht je nog op? Er gaat een wereld voor je open!

x Derek

DE OUTFIT
Bril - Polette 
Blouse - Dries van Noten
Pantalon - Pull & Bear
Sokken - H&M
Schoenen - Dr. Martens
Jas - Vintage 

You Might Also Like

0 reacties