PERSOONLIJK: HOE GAAT HET NU MET MIJ

12:08:00


Het is alweer een tijdje geleden dat jullie iets van me gehoord hebben. Het nieuwe collegejaar is weer in alle heftigheid begonnen, daarnaast wisselde ik van bijbaan én begon ik aan een Honoursproject. Joost en ik vieren binnenkort alweer ons 1.5-jarig jubileum én volgend weekend zit ik weer in Antwerpen. Kortom: de hoogste tijd voor een persoonlijke update! 


Na het behalen van mijn Propedeuse (die ik 30 november ein-de-lijk in ontvangst mag nemen) ging ik aan het begin van dit jaar vrolijk verder in het tweede jaar van ACW. In de eerste toetsperiode van dit jaar, waarin ik niets anders deed dan essays typen, was de bibliotheek mijn beste vriend. Uit de voorlopige resultaten bleek dit niet voor niets, dus hopen dat ook de andere cijfers mooi uitvallen. 

Daarnaast werd ik aan het begin van dit jaar benaderd door een docent voor het Honoursprogramma van mijn opleiding. Dit is een speciaal traject voor alle studenten die iets missen in hun eigen opleiding en daarom de kans krijgen om zelf een onderzoek op te zetten. De eerste lading studenten was hier voor de zomer al mee begonnen, dus toen ik uiteindelijk toegelaten was (spannend!) begon ik al meteen met een achterstand. Gelukkig heb ik een erg goede begeleider gevonden in een van mijn professoren en waren verschillende vrienden en familieleden altijd bereid om met me te brainstormen over wat ik precies wil gaan doen.

Ik heb vanmiddag de laatste (voorlopige) hand gelegd aan mijn onderzoeksvoorstel en kan jullie nu dan eindelijk vertellen wat ik graag wil onderzoeken. Met mijn AMFI- en blogachtergrond leek het me interessant om iets te doen met mode. In combinatie met mijn vrijwilligerswerk bij het COC was de combinatie homoseksualiteit en mode al snel gemaakt en dus zal ik mij de aankomende 1.5 jaar gaan richten op de de rol die mode speelt in de constructie van een eigen identiteit door homoseksuele mannen in de leeftijdscategorieën van 18 tot 25 en 50 tot 65 jaar oud. Dit is dan nog wel een voorlopig plan en er kunnen nog aan alle kanten veranderingen optreden, maar voorlopig is dit het plan. Ik zit al volop in de literatuur en ik vind het heerlijk. Het levert wel extra stress en deadlines op, maar tot nu toe vind ik het vooral nog heel leuk. 


Naast mijn studie werkte ik de afgelopen maanden bij de Subway, waar ik als ware 'broodjesartiest' de klanten verblijdde met de lekkerste sandwiches. Aangezien het uurloon toch wel aan de lage kant was én ik toch wat onhandig ben, leek het me beter om iets anders te zoeken. Na een tijd gesolliciteerd te hebben, kwam ik uiteindelijk uit bij Telefoonboek, waar ik nu alweer in de derde week zit van mijn proefmaand. Bij Telefoonboek ben ik werkzaam als klantenservice-medewerker en probeer ik onze bellers zo goed (én snel) mogelijk te woord te staan. Tot nu toe nog wel eens lastig, maar ik merk dat we de goede kant op gaan. Nu nog hopen dat Telefoonboek er over 2 weken ook zo over denkt en ik mijn proefmaand mag veranderen in een vast contract. Fingers crossed! Ander leuk nieuws: Joost en ik zijn op 11 december alweer 1.5 jaar samen en eerlijk gezegd; de tijd vliegt voorbij. Hoewel het door onze drukke roosters en de lange afstand soms lastig is om elkaar te blijven zien, proberen we toch om een minimum van een keer per week wel te halen. Ik moet zeggen dat het nog lijkt alsof we elkaar gisteren ontmoet hebben én dat terwijl we dit jaar al voor de tweede keer samen Sinterklaas en Kerst vieren! Terwijl ik struggle met het tweede jaar van mijn studie werkt Joost keihard aan het derde jaar van zijn studie op de Kunstacademie en zal hij later dit jaar zelfs een stage lopen in het Textielmuseum in Tilburg. Ik ben zo trots! 

Daarnaast zit ik aankomend weekend met mijn studievereniging in Antwerpen. Aankomende week wordt het programma eindelijk bekend gemaakt en als ik zou zeggen dat ik niet nu al enorm enthousiast ben, dan zou ik liegen. Kortom: je kan een heleboel foto's verwachten, ook op mijn Instagram-account. Samen met mijn surrogaat-vrouw Luca a.k.a. Peroxide (voor de oplettende kijkers: ja, dit is een verwijzing naar het fantastische SBS6-programma Queens of the Jungle waar ik iedere week weer een vaste date van maak met Luca) en een heleboel andere lieve schatten reizen we op vrijdagmiddag af naar de Belgische stad om daar vervolgens tot en met zondag rond te struinen. 

De foto's in deze post kwam ik vanmiddag tegen op mijn laptop en bedacht me ineens dat ik deze nog nooit met jullie gedeeld heb. Inge maakte ze alweer een hele tijd geleden toen de temperatuur nog een stuk hoger lag en je nog gewoon in je ondergoed in een beekje kon staan. Als je dat nu zou doen, zou je volgens mij veranderen in een ijsschots. Maar goed, de plaatjes zijn prachtig, dus die wilde ik jullie niet onthouden. Het is een combinatie tussen Avatar en Jezus gecombineerd met een kleine dosis (half)naakt  en een hoge dosis kort pittig.

Wat hebben jullie in de tussentijd allemaal uitgevoerd?

X Derek 

You Might Also Like

0 reacties