DRIE AANRADERS UIT HET NETFLIX-UNIVERSUM

09:05:00


Dag lievelingen,

Iets meer dan een uur geleden zette ik de eerste stap buiten mijn bed. Het was koud en onwennig, terwijl mijn bed warm en vertrouwd voelde. Je zult je wellicht afvragen wat een mens op zaterdag nog tot 16.00 in bed doet, of wellicht ook niet en beschouw je dit als de normaalste zaak van de wereld. Hoewel ik wel van uitslapen houd, was dit ook voor mij een nieuwe ervaring. Een ervaring die met de kerstvakantie voor de deur zeker voor herhaling vatbaar is. Wat ik al die tijd deed? Netflixen. In de blog van vandaag zal ik je 4 series die ikzelf fantastisch vind met jullie bespreken, zonder al te veel spoilers te geven en je zo hopelijk motiveren voor een heleboel ochtenden in bed met je favoriete serie op Netflix.Please Like Me
De allereerste serie is Please Like Me, een Australische komisch drama rondom Josh Thomas. De serie werd voor het eerst uitgezonden in 2013 en is inmiddels in Australië aan zijn vierde seizoen bezig. Netflix geeft je alleen de eerste drie seizoenen, maar die laten je ongetwijfeld verlangend naar meer. Josh en zijn vrienden Tom en Claire (die overigens ook de ex van de homoseksuele Josh is..) wonen samen en hebben voortdurend te maken met mislukkende relaties en bijvoorbeeld moeilijke relaties met hun ouders of problemen onderling, maar de algemene toon van de serie blijft luchtig. De afleveringen staan niet bol van de actie en kijken gemakkelijk weg, terwijl er toch wel een aantal mooie en soms heftige verhaallijnen ontvouwen. Een coming-out, familieproblemen, zelfmoord, abortus.. alles komt voorbij in drie seizoenen! Ik ben heel erg van de personages gaan houden en kijk enorm uit naar seizoen 4!Orphan Black
De volgende aanrader is Orphan Black, een sci-fi serie die mij aangeraden werd door Luca. Nadat we samen de eerste aflevering keken (terwijl Luca eigenlijk al bij aflevering 3 zat) had ik haar binnen no-time ingehaald en heb ik in niet veel meer dan 2 weken alle seizoen gezien, voor zo ver zij beschikbaar zijn op Netflix. Een volgend seizoen is in de maak en komt in 2017 uit. De serie draait om Sarah Manning die op een avond ziet hoe haar dubbelganger voor de trein springt. Sarah neemt de identiteit over van deze Beth Childs en raakt zo verzeild in een oneindige hoeveelheid ellende en mysterie. Fun fact: de actrice die zowel Sarah als Beth speelt, speelt in totaal 10 rollen in de gehele serie. Iets waar ze - terecht - voor in de prijzen is gevallen.The Crown
The Crown is een Netflix original en wellicht heb je hem al voorbij zien komen. Deze serie biedt een interessant kijkje in het leven van het Britse koningshuis in de beginjaren van de huidige koningin. De serie is prachtig vormgegeven met de decors, de kleding en natuurlijk alle glitz en glamour die je verwacht bij een koningshuis, maar ook slaagt de serie erin om 'nieuwe' kanten te laten zien van het leven achter de poorten van het kasteel. Deze serie keek ik (grotendeels) gezamenlijk met mijn ouders en is ook echt aan te raden als iets voor het gehele gezin. Het voelt niet alsof je een serie kijkt, want de afleveringen ogen eerder als aparte films, maar door de spannende verhaallijn heb je deze serie ongetwijfeld heel snel helemaal gezien. Ik kijk uit naar een volgend seizoen!

Sinds vanmorgen ben ik begonnen met The OA, een nieuwe Netflix original die erg veelbelovend blijk te zijn. Ik ben erg benieuwd! Hebben jullie nog aanraders?

x Derek 

You Might Also Like

0 reacties