Hoogtepunten van 2016

13:29:00Nu 2016 ten einde loopt, wordt het de hoogste tijd om terug te blikken op het afgelopen jaar. Voordat we over negen dagen alweer het nieuwe jaar inluiden, wil ik vandaag een blogpost wijden aan mijn hoogtepunten uit het afgelopen jaar. Hoewel het moeilijk was om te kiezen, heb ik toch een top 9 samengesteld uit alle bijzondere dingen die 2016 mij te bieden had. Nu ik hier zit, in een lege keuken op een donderdagavond, uitkijkend op een semi-treurige kerstboom presenteer ik jullie deze willekeurige lijst.


1. Terugkeer op DRKWSTRVLT
Op 2 februari keerde ik terug op DRKWSTRVLT, lees hier. Nadat ik samen met Inge en Suzette een poging had gedaan om een platform op te zetten onder de naam Modivize besloot ik 2 dagen na mijn twintigste verjaardag toch weer terug te keren op mijn eigen blog. Hoewel ik het natuurlijk graag langer vol had willen houden bij MODIVIZE en dit project toen nog niet beëindigd was (nog steeds niet, sssht) voelde het stiekem ook wel fijn om weer vol voor mezelf aan de slag te kunnen. Grappig om te lezen dat ik in die post op 2 februari al vertel dat ik niet weet hoe frequent ik ga kunnen schrijven, alsof ik wist wat dit jaar me allemaal zou gaan brengen. 
2. Bloggen voor het Fashion and Design Festival in Arnhem
Een groot hoogtepunt op bloggebied dit jaar was mijn samenwerking met het Fashion x Design Festival in Arnhem (FDFA). Afgelopen zomer had ik de eer om jullie, mijn gekoesterde lezers, mee te nemen langs allemaal mode-evenementen, shows en lezingen, die ik vervolgens hier met jullie besprak en beoordeelde. Dit was niet alleen een mooie ervaring voor mij als persoon, maar ook tof om te zien dat een blog je dit soort mogelijkheden kan bieden. Het gaf me de kans om mensen te spreken, handjes te schudden en zelfs mijn portret te laten schetsen door Bas Kosters (#fangirl). In juni van 2017 keert FDFA terug met een nieuwe editie en wie weet ben ik er dan ook wel weer bij.. 3. Behalen van mijn Propedeuse

Een hoogtepunt in mijn studerende leven: de propedeuse. Afgelopen november mocht ik eindelijk het felbegeerde papiertje ophalen waar ik al meer dan een jaar op aan het wachten was. In september begon het met hopen en bidden, in januari kreeg mijn vooruitgang langzamerhand al wat meer vorm en vanaf juni was het wachten totdat ik hem eindelijk mocht ophalen. Na mijn 'snuffelstage' op het AMFI is het zo fijn om nu eindelijk mijn plek gevonden te hebben bij ACW in Nijmegen én ook nog eens mijn eerste jaar glansrijk gehaald te hebben. Ik geniet iedere dag opnieuw van de mensen, het studeren en alles eromheen. 

4. Antwerpen met Joost

Hoewel ik de zomer graag had willen inluiden met een 3-weekse rondreis door Noorwegen deden Joost en ik het dit jaar nog rustig aan en besloten we onze favoriete Belgische stad met een bezoekje te vereren. Terwijl we sliepen in een prachtig hotel hadden Joost en ik twee heerlijke dagen samen. Het voelde zo fijn om dit soort dingen eindelijk met iemand te kunnen doen, iets waar ik jarenlang alleen maar stiekem van kon dromen. En eerlijk is eerlijk: Antwerpen is zo'n heerlijke stad. Pasgeleden was ik er alweer (studiereis met de studievereniging) en ik voelde me stiekem wel erg 'local' toen aan mij gevraagd of ik mede-studenten mee wilde nemen op een shoptour en iedereen de weg wees door het Antwerpse modekwartier. Joost en ik dromen stiekem al een beetje van een nieuwe vakantie, dus wie weet wat 2017 in petto heeft.. 


5. 1,5 jaar verkering

Aansluitend bij het voorgaande hoogtepunt had ik dit jaar ook alweer 1.5 jaar verkering met Joost! De tijd vliegt voorbij en het voelt als de dag van gisteren dat we voor het eerst ongemakkelijk naast elkaar in de bus zaten op weg naar de eerste date. Godzijdank zijn we inmiddels nog steeds bij elkaar en als het aan mij ligt zijn we gelukkiger dan ooit tevoren. Over een aantal dagen vieren we zelfs al onze tweede Kerstmis samen.. hoe leuk! Nu alleen nog een kerstfoto in kersttruien met kat en kerstboom (sorry allergieën) en mijn leven is compleet. 


6. Drag-optreden in IJzerlo

Hoewel mijn Nijmeegse familie al ruimschoots kennis heeft gemaakt met mijn alterego's M. Donna en Adelek had ik in mijn geboortedorp nog niet de kans gehad om een van deze wonderschone dames te presenteren. Afgelopen zomer, tijdens de jaarlijkse playbackshow op het IJzerlose zomerfeest, was het dan eindelijk zo ver en maakte ik als Celine Bouillon mijn opwachting. Gekleed in niet veel meer dan een glimmende mantel, spannend ondergoed en stiletto's playbackte ik de lipstick van mijn lippen op Celine Dion's All by Myself terwijl ik door de feesttent kroop. De jury noemde het 'gewaagd' en 'op het randje' maar met een tweede plaats ben ik allesbehalve ontevreden. 
7. Optreden van Adele
Ik mag dan in 2016 een aantal keer zelf de diva hebben uitgehangen, toch kan ik niet tippen aan de diva die ik afgelopen jaar eindelijk live mocht aanschouwen. Nadat ik de hoop al ruimschoots had opgegeven en al mijn sociale media al volgespamd had met mijn verdriet kwam ik via-via toch nog aan een kaartje voor een van de Nederlandse concerten van Adele. Ik kan er veel over zeggen, maar één ding is duidelijk: deze avond zal mij nog lang bijblijven. Zeker nu Adele de aankomende 10 jaar waarschijnlijk niet meer op wereldtournee gaat. Wát een heldin!
8. Toegelaten worden tot het Honoursprogramma 
Na het behalen van mijn Propedeuse was er nog een ander hoogtepunt in mijn studieloopbaan dit jaar. Aan het begin van het jaar werd ik namelijk gevraagd om deel te nemen aan het Honoursprogramma van mijn opleiding, waarbij ik de gelegenheid krijg om 1.5 jaar lang onderzoek te doen naar een onderwerp naar keuze dat ik aan het eind van deze periode moet presenteren. Ik heb gekozen voor een onderzoek naar de relatie tussen identiteit, (homo)seksualiteit en mode. Hoewel ik pas net begonnen ben, word ik ieder keer dat mijn onderzoek ter sprake komt weer een stukje enthousiaster en ik ben héél erg benieuwd hoe dit af gaat lopen.


9. COC-bezigheden: Niels Scheurwater, Voorlichting, GSA, Wij Bestaan en Paarse Vrijdag  
Een laatste punt dat absoluut genoemd moet worden in deze lijst is het COC. Ik ben namelijk nog steeds actief als voorlichter bij COC Nijmegen, maar daarnaast ben ik ook voorzichtig aan de slag gegaan als coördinator van de Gay Straight Alliances in Nijmegen, samen met Merel en stond ik op Paarse Vrijdag nog in de krant met een artikel over GSA's en Paarse Vrijdag. Daarnaast werd ik door Nina Verhagen geïnterviewd voor haar mini-docu Wij Bestaan en mocht ik ook nog samenwerken met Niels Scheurwater voor een prachtige, nieuwe fotoserie. Hoewel het in het afgelopen jaar soms lastig was om te blijven voorlichten, ben ik heel blij dat ik nog steeds onderdeel uitmaak van het team en hoop ik heel erg in het nieuwe jaar weer mooie voorlichtingen te mogen geven. Er staan er in ieder geval nog genoeg op de planning en ik heb er erg veel zin in. 

Voor mij was 2016 een prachtig jaar en hoewel er natuurlijk niet alleen maar hoogtepunten waren, was dit wel een bijzonder goed jaar in mijn leven. Ik ben heel erg nieuwsgierig naar 2017 en zal langzamerhand maar vast beginnen met het neerpennen van mijn goede voornemens. Hoe was jouw 2016 en wat staat er bij jou op de planning voor het aankomend jaar? 

 x Derek 

You Might Also Like

0 reacties