Weekje Wetenschap: Honours #5

11:52:00


Weekje Wetenschap: Honours #5.

Afgelopen vrijdag kwam ik terug na een week doorgebracht te hebben in Wenen (daar komen de bijgevoegde foto's ook vandaan) en aangezien er weer een week voorbij is ook dit keer weer een (korte) update over de voortgang van mijn Honoursonderzoek. 

Nu mijn literatuuronderzoek voorlopig is afgerond, werd het namelijk tijd om de volgende stappen te zetten. De bevindingen die ik gedaan heb na het lezen van alle literatuur (en in de voorgaande blogs ook met jullie deelde) ga ik namelijk mensen interviewen om te testen of deze verhalen overeen komen met de dingen die ik gevonden heb in de literatuur. Hiervoor gebruik ik een aangepaste versie van een vragenlijst die gebruikt werd in het artikel "Not hiding, not shouting, just me': gay men negotiate their visual identities' door Victoria Clarke. Deze vragenlijst heb ik vertaald en aangepast aan mijn eigen onderzoek.  Deze wacht momenteel op goedkeuring van mijn begeleider en als dit voor elkaar is, dan zal ik daadwerkelijk gaan beginnen met interviewen. 


Na 5 dagen Wenen en niet al te veel slaap zag ik er op vrijdagmiddag zo uit. Een vintage lerenjack, een lang shirt uit een tweedehands winkel en mijn nieuwe, groene shirt van de Weekday. Hierbij droeg ik een zwarte pantalon, nieuwe sokken van de H&M en mijn Dr. Martens (maar deze bevinden zich buiten de foto). 

Ook is er eerder al eens besproken of het wellicht een idee was om te gaan vloggen voor mijn onderzoek. Op deze manier zou ik mijn blogs kunnen omzetten van vlogs en jullie nog dichter kunnen betrekken in het onderzoeksproces, maar ook al gaandeweg een soort documentaire kunnen maken. Aangezien ik het al heel wat vond dat ik überhaupt kon bloggen en een leek ben op het gebied van vloggen zal ik hier de nodige hulp bij moeten hebben en eerst maar eens uit moeten zoeken met welke camera ik het beste kan gaan werken. Mijn prachtige spiegelreflexcamera kan namelijk niet filmen. 

Aangezien ik veel van mijn respondenten al benaderd had voordat het filmplan bedacht was, moest ik hen natuurlijk op de hoogte brengen van mijn plannen en peilen of ze nu alsnog interesse hadden om mee te werken. Het is namelijk een ding om met mij te praten en jezelf te laten interviewen, maar live op camera je verhaal doen is een compleet anders iets. Gelukkig hebben de meeste respondenten so far toestemming gegeven en lijkt dit mijn onderzoek verder niet in de weg te zitten. Dus wie weet: misschien vlog ik over een tijdje wel in plaats van dat ik verhaaltjes typ. 


Voor de academische noot in deze blog hierbij een foto van een kunstwerk door Erwin Wurm dat ik afgelopen week zag in het Leopold Museum in Wenen. Als je het hebt over kleding en visuele identiteit dan is dit natuurlijk een zeer treffend en bijzonder voorbeeld. Zou jij iemand daten die er zo uit zou zien, of zou je toch maar een liposuctie en andere kleding opperen?  Natuurlijk is dit een zeer extreem voorbeeld, maar wellicht wel de moeite waard om eens over na te denken. Of gewoon even om te glimlachen, want meneer Adorno zag er nog nooit zo aandoenlijk uit.
Derek 

You Might Also Like

0 reacties