Weekje Wetenschap: Honours #7

05:00:00

Weekje Wetenschap: Honours #7

Iets minder dan twee weken geleden heb ik het universum verrijkt met een nieuwe vlogger, namelijk mijzelf. Voor het eindproject van mijn Honours zit ik al lange tijd te denken aan het maken van een (korte) film. Als voorbereiding hierop heb ik besloten om wekelijkse of twee-wekelijkse vlogs op te nemen, waarin ik mijn vooruitgang bespreek en laat zien hoe het proces verloopt. Eigenlijk ga ik in mijn vlogs hetzelfde doen als dat ik tot nu toe deed in mijn blogs. Vervolgens kan ik dan weer blogs schrijven over wat je gezien hebt in mijn vlogs, als een soort van meta-reflectie. Snap jij het nog?

Om deze reden begon ik twee weken geleden met het opnemen van een kort filmpje. Dit filmpje eindigde uiteindelijk in een inleidende vlog van 1,5 minuut die ik geüpload heb op YouTube en geplaatst heb op de Facebookpagina van mijn blog. Deze video zat vol met kleine grappen (zo herhaalde ik mijn intro 2x) en regie-hoogstandjes (denk aan de paarse URL die halverwege door het beeld vliegt). Allemaal leuk en aardig voor een allereerste vlog, maar dat moet natuurlijk wel beter in de toekomst.

Om de eerste stappen te zetten richting betere en meer professionele vlogs heb ik besloten om alle vlogs te beginnen met eenzelfde introductie, waarvoor Jeroen (studiegenoot en lid van Collectief Brabant) momenteel een introtune aan het creëren die ik hopelijk in de vlog van deze week voor het eerst kan gaan gebruiken. Daarnaast heb ik via Honours geregeld dat ik dezelfde camera kan blijven gebruiken tot en met september. Ook heb ik een professioneler programmaatje gedownload voor het bewerken van mijn filmpjes, zodat ik niet langer afhankelijk ben van Windows Moviemaker. Natuurlijk, ik blijf een beginner en mijn vlogs zijn vast niet ineens fantastisch, maar zolang ze tenminste vermakelijk zijn en er redelijk uitzien, vind ik het voorlopig prima. 

Daarnaast zijn mijn interviewvragen goedgekeurd, heb ik toestemmingsformulieren die ik aan mijn respondenten kan overhandigen voordat ze met me praten én staat er dus niets meer in de weg om daadwerkelijk te beginnen met interviewen. Om zeker te weten dat ik volledig voorbereid zal beginnen, wil ik binnenkort eerst Joost interviewen. Hij had zich opgegeven als een van mijn respondenten, maar aangezien ik hem het beste ken (en wellicht ben ik te erg bij hem betrokken om hem daadwerkelijk in mijn onderzoek te betrekken) is hij de ideale proefpersoon. Maar goed, daarover natuurlijk meer in de vlog van deze week, die je in de loop van aankomende week kan verwachten. 

Mocht je Weekje Wetenschap #6 gemist hebben, dat kan. Deze staat namelijk enkel op YouTube! Klik.

Derek 


You Might Also Like

0 reacties