Persoonlijk: Lieve Luca

12:59:00


Lieve Luca,
 
Mijn 1,5 regel-felicitatie van vanmorgen was natuurlijk niet voldoende, dat begrijp je wel. Nadat ik vanmiddag met frisse tegenzin het laatste stukje chocoladetaart had opgegeten, wist ik dat ik echt niet meer anders kon dan een ode aan je te wijden. En dus bij deze: een ode aan jou. En geloof me: deze is absoluut beter dan de ACW-groepsapp, al had je die vermelding ook dubbel en dwars verdiend.
 
Officieel gezien begon onze lovestory in de introductie (de éérste keer, niet de tweede of de aankomende derde keer) maar aangezien jij mij toen in ieder geval nog niet zo leuk vond en zelfs een beetje bang van me werd, durf ik niet precies te zeggen wanneer de vonk overgeslagen is. Waarschijnlijk ergens tijdens het nacho's eten met Eileen tijdens een veel te duf college of een eeuwigdurende treinreis naar de Achterhoek. Inmiddels zijn we bijna twee jaar verder, ben jij alweer een tijdje meerderjarig - wat heel fijn is, want dan kunnen we tijdens de weekreizen van KNUS tenminste samen dansen - en heb ik je in mijn sarcastische hart gesloten. Inmiddels ben je de Simone voor mijn Chantal en kan ik altijd bij je terecht voor een goed gesprek, een flauwe grap of een dagelijkse dosis groente.
 
Afgelopen collegejaar waren we het stralende middelpunt van een introductiecommissie - die op donderdagmiddag enorm toe was aan een pauze en twee glazen wijn bestelde om na 13 minuten pauze alweer terug te zijn in functie -, was ik commissielid in jouw Activiteitencommissie, schreven we samen met Anne en Floor een fantastisch moorddiner-script, hield ik mentaal je handje vast toen je voor de tweede keer model was voor de Coiffure Awards (en ditmaal kreeg je gelukkig geen 'bijzonder' kapsel), hebben we net iets te fanatiek gekeken naar Queens in the Jungle waardoor jij overigens nog steeds als Perxoide Renting in mijn telefoon staat, motiveerde ik je om toch maar gewoon een Tumblrpagina te beginnnen, werd onze driehoeksverhouding met Ruben nog maar even meer een officieel ding, moedigde jij mij aan bij iedere halfjaarlijkse bui waarin ik ineens besloot om groente te eten met mijn afbakpizza, werden we collega's bij Telefoonboek waardoor we het gehele rariteitenkabinet nu tenminste met zijn tweeën kunnen evalueren, hielden we uitgebreide fietstochten op onze fietstochten van en naar Talita Koemi, probeerde ik je meermalig te verleiden met drag queens die kerstliederen zingen, waren we het allerknapste koppeltje op het KNUS gala (zie foto's, duh), werd jij officieel de Simone voor mijn Chantal, was ik als jouw familielid aanwezig op de KNUS familiedag, zag ik je stralen op het podium van ArtEZ waar je me deed overlopen van trots, stonden we samen hand in hand tijdens de Hand-in-Hand-demonstratie in Arnhem waar ik wederom een stralend onderdeel was van de sterke én heerlijke vrouwen die jouw familie telt, hield jij me niet tegen toen ik op het eerdergenoemde gala al mijn kleren uittrok in de strijd om een dance battle te winnen en heb je me dus eigenlijk ondersteunt bij iedere stap, scheet en zucht die ik ook maar gezet heb. Stiekem ging ik overal waar jij ging en als dat niet het geval was, dan zorgde ik wel dat je precies up-to-date was over waar ik me dan wel bevond en met wie.
 
Ik heb dit hele stuk al 10 keer opnieuw geschreven omdat ik vind dat alle woorden die ik typ geen recht doen aan de vriendschap die je me biedt, maar aangezien er anders geen felicitatie overblijft, heb ik het deze keer toch maar laten staan. Je bent een bijzondere vriendin en als je ooit toch een homo nodig hebt om verliefd op te worden, dan stel ik me graag verkiesbaar. Ik weet namelijk dat er een andere relatie is die je best uit zou mogen breiden met je gezelschap.
 
Lieve Luca, ik weet eerlijk gezegd niet meer wat ik zonder je zou moeten..
 
Gefeliciteerd!
- Derek 
 
 

 


You Might Also Like

0 reacties