Weekje Wetenschap #9: Het wordt officieel!

11:49:00Weekje Wetenschap #9: Het wordt officieel!

Het begint nu écht officieel te worden. Afgelopen week werd ons als tweedejaars Honours-studenten gevraagd om feedback te geven op de onderzoeksvoorstellen van de eerstejaars studenten die hun onderzoeksvoorstellen presenteerden onder het luid gebrom van de Douwe Egberts koffiemachine. Waar we aan het eind van vorig jaar nog stonden te stotteren tijdens onze eigen presentaties, waren wij nu het luisterend publiek dat de onderzoekers in spe onderwierp aan een vragenvuur of juist hielp met goedbedoelde suggesties. Allemaal heel spannend, leerzaam en heel leuk, maar ook wel erg spannend. Na de presentaties was het de tijd voor de eindpresentatie van een van mijn Honours-jaargenoten. Ja, je hoort het goed. Eind. Presentatie. Het einde!


Hoewel mijn onderzoek nog lang niet in een afrondende fase zit, heb ik een tijdje geleden wel een voorlopige datum geprikt voor mijn presentatie. De eerste sprekers zijn ingelicht, uitgenodigd en hebben ook geaccepteerd. Vanaf vandaag werk ik dan ook officieel toe naar een 'eindpunt'; de presentatie zal niet het einde van mijn project zijn, maar aangezien ik zelf ook een presentatie zal geven, moet ik wel zorgen dat ik op die datum iets kán presenteren. Dit betekent dat ik analyses moet gaan maken, conclusies moet gaan schrijven, zaaltjes moet gaan huren, bitterballen moet regelen en het liefst nog ergens een fles champagne vandaan moet toveren. Ja, natuurlijk.. de zaalhuur en de bitterballen zijn voor latere zorg. Daarnaast moet ik ook nadenken over hoe ik mijn onderzoek precies wil presenteren, welke beelden ik wil laten zien en wat ik verder wil doen met de meest belangrijke middag in de afgelopen periode. 

In de tussentijd heb ik ook besloten om mijn normale studietraject vooruit te schuiven. Dat betekent dat ik dit jaar nog niet mijn bachelor zal behalen, aangezien ik mijn scriptie verplaatst heb van februari 2018 naar september 2018, maar in ruil daarvoor kan ik nu wel focussen op mijn Honoursproject zonder 100 andere taakjes daarnaast te moeten vervullen. Probleem hierbij is echter wel dat deze planning ervoor zorgt dat ik nog maar één ochtend in de week naar college moet en de rest van de dagen in principe mijn eigen tijdsindeling kan maken. Dit klinkt heel prettig, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik het na een eerste week toch best lastig vind om ervoor te zorgen dat ik bezig blijf en niet afhaak of me ineens verlies in een nieuwe Netflixverslaving. Om dit tegen te gaan probeer ik dan ook mijn ochtenden in te vullen met werken bij mijn bijbaantje, zodat ik me 's middags of 's avonds fris en fruitig genoeg voel om weer keiharde wetenschap te bedrijven. 

[Side-note: door de grote hoeveelheid 'vrije' tijd kan ik je nu wel een aantal dingen aanraden. Zo heeft Netflix een remake gemaakt van Queer Eye for a Straight Guy (nu genaamd: Queer Eye, andere naam maar zelfde succesformule!), komt er iedere donderdagavond een nieuwe aflevering van RuPaul's Drag Race All Stars, kun je op Netflix ook genieten van de film Cherry Pop (waaruit onderstaand screenshot afkomstig is), Holding The Man, moet je vooral de boeken Straight Jacket - van Matthew Todd - en Good As You - van Paul Flynn - lezen en als je een traantje wilt laten, kan ik je óók de film The Normal Heart van harte aanrader!]Ik trek me voorlopig weer terug om de laatste hand te legen aan mijn transcripties, zodat ik daarna eindelijk kan beginnen met analyses en conclusies. Wanneer ik in dat stadium ben aangekomen, zal ik wel weer update plaatsen! 

Derek 

You Might Also Like

0 reacties